Snelle levering
Betaal achteraf
Gratis verzending vanaf €75

Wilianne Hooijmeijer - 20 / Jul / 2022

Spelen met je baby

Spelen met je baby

Een pasgeboren baby heeft eigenlijk helemaal nog geen speelgoed nodig. De eerste tijd zijn baby’s al helemaal tevreden als je ze lekker knuffelt, kroelt, zachtjes streelt, oogcontact maakt, liedjes zingt en tegen ze praat. Na een aantal weken ga je merken dat er wel behoefte is naar meer prikkels en uitdading voor jouw kindje. Het bewust reiken, grijpen en langere tijd kijken naar voorwerpen word de dagelijkse en favoriete bezigheid van jouw kleintje. In deze blog lees je leuke bruikbare tips om met jouw kleintje eens te gaan ondernemen.

Baby spa
Leg je baby heerlijk in de watten bij een baby spa. Daar kan er een heerlijk warm en ontspannend bad genomen worden, wat ze ook wel baby floaten noemen. Floaten is erg goed voor het bevorderen van het slaapritme, zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook vergroot het de longcapaciteit en versterkt de spieren en botten.
En heeft jouw baby last van darmkrampjes? Dan zou floaten ook een positieve werking op de spijsvertering en de intensiteit van de krampjes kunnen verminderen. Ook kan je bij een baby spa een heerlijke massage voor jouw baby boeken. Ook dat is ontzettend ontspannend en zal het immuunsysteem verbeteren en natuurlijk ook weer helpen bij darmkrampjes, obstipatie, overstrekking of onrust.
En ondertussen versterkt jullie band als ouder en kind ook weer een stukje meer.
Wikkel je kindje na afloop in een lekkere zachte wikkeldeken en je zal zien, jouw kleine lieverd zal slapen als een roosje.

Stapeltorens
Een stapeltoren is eigenlijk onmisbaar in de speelgoed collectie van jouw baby. Hier gaan ze uren speelplezier mee beleven. In het begin zal het stapelen van de toren nog wat moeilijk zijn maar er is nog zoveel meer aan de losse onderdelen van de toren te ontdekken. Bijvoorbeeld het schuiven, rollen, structuur voelen met de mond of klanken die er gemaakt kunnen worden in de stapeltoren cups door jouw kindje. Elk onderdeel van de toren heeft weer een ander kleurtje of vormpje erop waardoor jouw kindje constant geboeid blijft om ermee te spelen. De stapeltoren helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie. Ook leuk om mee te nemen in bad!

Bellen blazen
Vol verwondering zal jouw kindje kijken naar de doorzichtige, kleurrijke bellen die jij blaast. Dit is erg leuk om te doen met jouw kindje rond de 6-7 maanden omdat ze dan al aardig goed kunnen grijpen en draaien met het hoofd. Goed voor de motoriek en de hand-oog coördinatie.

Zwemmen
Zwemmen is voor beiden een ontspannende activiteit. Zeker voor jonge baby’s omdat ze weer herinnerd worden aan de fijne tijd die ze hadden in de veilige, warme baarmoeder.
Op de leeftijd 2-3 maanden kunnen baby’s zichzelf beter warm houden tijdens het zwemmen en zijn ziekteverwekkers een minder groot risico. Kies trouwens wel voor het warme bad en niet voor het koude wedstrijd bad want dan is de lol ver te zoeken.
TIP: Neem een lekkere grote badcape of poncho mee om direct na de waterpret je baby warm in te kunnen wikkelen.

D.I.Y. rammelaar
Zodra jouw kindje voorwerpen gaat vast grijpen en bewegen is het een super leuk idee om zelf rammelaars te maken voor jouw kleintje.
Je hebt alleen maar een paar lege petflesjes nodig en verschillende materialen om erin te doen wat een leuk geluidje maakt. Denk bijvoorbeeld aan rijst, pasta, gekleurde drinkrietjes in kleine stukjes geknipt of zand. Voor alle zekerheid zou je de doppen met een lijmpistol even kunnen verlijmen. Zo loop je geen risico dat ze per ongeluk open gaan en je meteen na de activiteit moet huishouden.
De inhoud en de hoeveelheid bepaalt het geluid van de rammelaar. Zo kan je ze ook heel licht of wat zwaarder maken. Net wat voor jouw kindje fijn is.
Nu kan je samen muziek maken!! Rammelen maar!!

Zwart-wit boekjes
Ook met hele jonge baby’s kun je zeker al gezellig samen boekjes lezen. Een pasgeborene ziet de wereld in zwart-wit. Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. Er zijn tegenwoordig hele leuke boekjes te verkrijgen die daar goed op inspelen. Door de contrasterende zwart-witpatronen die in de boekjes voorkomen worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. En niet geheel onbelangrijk is dat samen boekjes lezen natuurlijk ontzettend goed is voor de taalontwikkeling. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! 
Ook in bibliotheken kun je hele leuke baby boekjes vinden. Dan heb je meteen een leuk uitstapje met jouw kleintje.

Op ontdekkingstocht
Vul een lage speelbak met interessante materialen voor jouw kindje. Spaar bijvoorbeeld deksels van fruit of groente potjes of maak van zilverfolie verschillende formaten balletjes en laat jouw kindje ontdekken wat er allemaal mee mogelijk is.  Of laat jouw kindje kennis maken met verschillende structuren voelen. Je kan er dan bijvoorbeeld aan denken om de bak te vullen met zaagsel, scheerschuim of zand. Leuk om dit samen met jouw kindje te ontdekken. Gegarandeerd speelplezier!

Helium ballonnen
Toevallig helium ballonnen over van een feestje? Bewaar ze voor jouw baby!
Laat jouw baby op zijn rug spelen en maak aan elke pols en enkel een ballon vast met lint. Jouw baby gaat al heel snel ontdekken dat door zijn bewegingen de ballonnen ook gaan bewegen op zijn ritme.
Tussendoor zullen de kleurige ballonnen soms even stil hangen omdat jouw baby ze uitgebreid zult bestuderen. Daarna zal je vast weer veel gekraai horen van plezier!

Hopelijk heb je wat leuke speeltips kunnen opdoen voor jouw baby!

Veel speelplezier samen!!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »