Snelle levering
Betaal achteraf
Gratis verzending vanaf €75

Wilianne Hooijmeijer - 19 / Jul / 2022

Maak jouw babyuitzet compleet

Maak jouw babyuitzet compleet

Is er binnenkort een kindje bij jou op komst? Dan ben jij vast allerlei leuke babyspulletjes aan het verzamelen. Daar zijn hele handige babyuitzetlijsten voor die je op het internet kan downloaden of bij een babywinkel bij de entree kan pakken voordat je lekker gaat babyshoppen. Er zijn tegenwoordig zoveel handige baby musthaves dat het je soms zal duizelen. Laten we er 10 tussenuit pikken die echt onmisbaar zijn voor jou en je toekomstige mini. Let op! Niet alle producten staan op de standaard babyuitzetlijst die wel ontzettend handig zijn.

Maak jouw babyuitzet compleet

  1. Hydrofiele doeken

De hydrofiele doeken in klein en xl formaat staan echt wel op nummer 1. Daar kan je er geen genoeg van hebben. Je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken. Zowel thuis, als onderweg.
Na het badderen of douchebeurt om jouw kindje goed en zacht af te drogen.
Als je onderweg even geen verschoonmatje bij de hand hebt dan is het altijd handig als er een hydrofiele doek standaard in je tas zit om daar even snel een verschoonbeurt op te kunnen geven.
Of als jouw kindje wat meer melk terug geeft, dan zijn ze ook erg handig als extra absorberende grote slab. Scheelt een hele hoop wassen van babykleding.
In de zomer is de hydrofiele doek ideaal als dekentje of lakentje omdat de stof zo dun is en goed ademt.
Het is ook ideaal om onder het hoofdje van jouw kindje te leggen tijdens het spelen in de box, in het bedje of in de kinderwagen. Wanneer je kindje spuugt, hoef je alleen de doek te vervangen.
Zo zijn er nog veel meer dingen waarvoor ze enorm handig zijn. Dat zal je snel genoeg gaan merken!

  1. Wikkeldekken

Een fijne wikkeldeken komt altijd van pas. Hoe fijn is het voor jouw kleintje om de eerste weekjes goed op temperatuur te blijven door een warme zachte wikkeldeken. Heerlijk om in weg te dromen in de box, kinderwagen of gewoon lekker in jouw armen tijdens het voeden en jullie knuffel momenten.
De wikkeldekens zijn ook ideaal voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Zo blijft je kindje warm en comfortabel tijdens het wachten.
Sommige wikkeldekens hebben handige openingen zodat ze gemakkelijk in het autostoeltje kunnen. Neem de warme wikkeldeken overal mee naartoe!

  1. Verschoonmatje

Een verschoonmatje is onmisbaar als jij de deur uit gaat met jouw kleintje. Je neemt een opvouwbaar matje gemakkelijk mee in de luiertas en haalt hem tevoorschijn wanneer de luier verwisseld moet worden. Zo kan je altijd een schoon plekje creëren voor een verschoonbeurt.
Het fijne is dat de matjes thuis in de wasmachine kunnen zodat je elke keer weer een fris verschoonmatje bij de hand hebt.

  1. Douche washand

In alle comfort samen douchen met een lange washand. Super handig want zo kan dat natte glibberige babylijfje niet uit je handen wegglijden.
Je kan de washand natuurlijk ook voor in het badje gebruiken zodat je meer grip hebt tijdens het ondersteunen en wassen.

Tip: dit is een leuk cadeau voor de toekomstige papa’s!

  1. Newborn slaapzak

In de eerste 3 maanden vinden de meeste baby’s het heerlijk om te cocoonen in een inbaker slaapzakje. Ze zullen rustiger in slaap vallen omdat de armpjes in het slaapzakje blijven waardoor ze zichzelf niet wakker kunnen slaan.
Een newborn slaapzak zorgt ervoor dat het geborgen baarmoedergevoel terug komt bij jouw kleintje.
Fijn voor je baby’s nachtrust, maar ook voor die van jou!

  1. Rugtasje

In het begin moet je er waarschijnlijk nog niet aan denken dat jouw lieve schatje naar de opvang, gastouder of opa/oma gaat als jouw verlof er weer op zit. Helaas breekt voor iedereen die periode altijd veel te snel aan. Net als thuis alles lekker loopt en iedereen z’n draai gevonden heeft breekt er weer een nieuwe fase aan. Toch zul je zien dat deze periode ook weer binnen no time zal wennen. Een leuk compact rugtasje is dan echt onmisbaar. Geen gedoe met losse tasjes maar alles in één tas. Creëer een opvang tasje die altijd klaar staat in de vroege, soms wat hectische ochtenden.
Stop de belangrijkste benodigdheden van jouw kleintje in het rugzakje. Zoals een flesje, voeding, speentje, knuffeltje, reserve kleertjes en een slaapzakje.
De rugtasjes zijn ook erg handig als jouw kleintje uit logeren gaat of als je samen een gezellig dagje weggaat om wat speelgoed in te doen.

  1. Etui

In een etui stop je alles wat je bij de hand wilt hebben maar vaak los slingert in de luiertas. Hier kun je veilig wat crémepjes, speentjes, bijtringen, lepeltjes maar ook erg handig om pijnstillende producten in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan tandengel voor pijnlijke doorkomende tandjes of paracetamol. Het is zo fijn om georganiseerd en met alles binnen een hand omdraai in bereik te hebben als je op pad bent met jouw kindje.

  1. Speendoekje

Het zoeken naar een klein speentje in de box, bed, autostoeltje of kinderwagen is niet meer nodig met een speendoekje. Aan het speendoekje zit een lusje waaraan je het speentje gemakkelijk kunt bevestigen. Een speendoekje verdwijnt een stuk minder snel uit het zicht en is dus gemakkelijk terug te grijpen voor jouw kleintje. Ook voor jou als ouder is het fijn als je niet midden in de nacht hele zoektochten door het kamertje moet doen om jouw kindje weer te kunnen sussen.
De speendoekjes zijn ook handig als soort van ondersteuning van het speentje zodat het speentje niet zo snel uit het mondje schiet als jouw kindje vol enthousiasme zijn zuigreflex aan het oefenen is.

Tip: zorg ervoor dat je een extra exemplaar achter de hand hebt, stel dat het speendoekje nat wordt van wat spuug of kwijl dan heb je een schone achter de hand. Dan word het knuffelen en friemelen aan het speendoekje voor jouw kleintje weer een stuk aangenamer.

  1. Waterproof slabben

Dit is echt de meest geweldigste uitvinding ooit! Als jouw kindje wat groter is dan kan en wil hij/zij steeds meer zelfstandiger gaan eten. Super fijn natuurlijk maar dat gaat niet altijd helemaal knoei en vlekkeloos.
Je hebt hele handige slabben met een soort opvangbakje aan de onderkant. Dus alles wat jouw kindje naast zijn mondje heeft laten lopen zit daarna in dat opvangbakje in plaats van over zijn kleren of op de grond. Omdat de slabben waterafstotend zijn dringen er geen vloeistoffen of klodders eten door op de kleding.
Je hebt ook een variant dat lijkt op een soort schortje. Een slab met mouwen. Voor hele wilde eters is dit helemaal ideaal! Sommige kinderen smeren zich volledig in met het voedsel wat ze op dat moment lekker aan het smikkelen zijn. Hoe makkelijk is het dan als je daarna gewoon het schort kan wassen of met een vochtige doek afneemt. En dat je dan alleen nog maar het gezichtje en de handjes hoeft te poetsen.
De schort slabben zijn ook perfect om mee te knutselen of te vingerverven!

  1. Muziekhanger

Een muziekhanger die zo’n super cute rustgevend babymuziekje afspeelt voor jouw kleintje is toch heerlijk om te horen. Dat vind jouw kindje ook vast en zeker!
Als je het muziekje al geregeld laat afspelen op jouw nog zwangere buik zul je zien dat het rustgevend en vertrouwd is voor jouw kleintje als het net geboren is.


Dit zijn de 10 handige musthaves om jouw babyuitzet compleet te maken. Wie weet heb je nu wat meer inspiratie op kunnen doen en kun je nog gerichter gaan babyshoppen.
Heel veel shop plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »