Snelle levering
Betaal achteraf
Gratis verzending vanaf €75

Wilianne Hooijmeijer - 23 / Jul / 2022

Houten speelbak voor eindeloos speelplezier

Houten speelbak voor eindeloos speelplezier

Een grote speelbak gemaakt van hout. Wat een uitvinding! Eindeloos open ended speelplezier waar alle fantasie en creativiteit van jouw kind in kwijt kan. Met de handgemaakte speelbakken kun je alle kanten op. Jouw kleintje zal zoveel speelplezier ervaren door de inhoud in de bak die jij zelf kunt samen stellen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire kinetic sand, gekleurde speelrijst of droge bonen. Wissel dat geregeld af met elkaar om het keer op keer interessant te houden voor jouw kleintje. In deze blog vertel ik je meer over deze leuke houten speelbakken. Lees je mee?

Wat is er allemaal mogelijk met de houten speelbakken
Je kunt de speelbak overal gebruiken. Aan de eettafel, het eigen speeltafeltje, de salontafel of op de grond. Wat voor jouw kindje het fijnste speelt.
Je kunt de speelbak eindeloos variëren door er verschillende materialen in te doen.
Het populaire magnetische zand is bij de meesten wel favoriet. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gekleurd speelrijst of andere producten die je kunt vinden in de winkel. Zoals droge bonen of verschillende soorten pasta’s. Gebruik hierbij wat schepjes, lepels, bakjes of vormpjes en hoe het spel dan verder gaat bepaalt jouw kind zelf.
Ook kun je er hele bouwwerken in maken van duplo of lego. Of denk aan een legpuzzel die niet in één keer af komt, en op een ander moment verder gepuzzeld wordt. 
En zo is er vast nog veel meer te bedenken waarvoor de houten speelbak gebruikt kan worden.

Open ended spelen
Hoe heerlijk is het als je lekker je fantasie en creativiteit mag laten gaan. Er zit geen begin en einde aan en ook geen spelregels. Een spel met een open einde geeft jouw kind rust in het hoofd waarbij emoties, dagelijkse dingen en gebeurtenissen in verwerkt kunnen worden.
Dat is toch ontzettend fijn en ontspannen spelen zo?

Rommel proof
Het fijne aan de houten speelbak is dat ze opstaande randen hebben. Zo blijft het materiaal wat er op dat moment in zit, netjes in de bak. Dat scheelt een hoop opruimen.
Bovendien is het erg fijn dat de bak gewoon even aan de kant gezet kan worden als er bijvoorbeeld even gegeten moet worden. Daarna kan het spel weer gemakkelijk opgepakt worden. Zo hoeven de mooie bouwwerken of andere creatieve creaties van jouw kind niet verloren te gaan.
De houten speelbakken zijn gemakkelijk schoon te maken. Even een vochtige doek er doorheen en droog wrijven. Daarna kun je de bak direct weer gebruiken voor een ander leuk spel.

Handgemaakt
Met veel zorg worden deze houten speelbakken met de hand gemaakt. Ze worden geheel splintervrij gemaakt en de randen zijn ook niet scherp waar jouw kind zich aan zou kunnen bezeren.
De houten speelbakken zijn gemaakt van 15mm dik populieren multiplex en de afmeting is 31x59,5x7.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »